Comfyballs er klimanøytrale.

Ifølge IPCC slipper klesindustrien ut mer klimagasser enn alle verdens fly og skip tilsammen. 80% av utslippene kommer fra klesproduksjonen, ikke transport. I tillegg til klimapåvirkningene, fører klesproduksjon også med seg press på
utsatte vannressurser og store lokale utslipp av mikrofiber.

Helt siden januar 2020 har Comfyballs-boxere vært klimanøytrale

For å få til dette har vi beregnet våre samlede karbonutslipp frem til produktet er i kundens hender, og disse utligner vi nå gjennom deltakelse i to karbonutligningsprosjekter.

Ved å kjøpe klimanøytrale produkter, bidrar du til global klimabeskyttelse og du støtter anerkjente karbonutligningsprosjekter. Du bidrar også til å oppnå FNs mål for bærekraftig utvikling, som bekjempelse av fattigdom og bedre levekår i nye og utviklingsland. Karbonutligningsprosjektene er testet og sertifisert i henhold til internasjonale standarder, og ClimatePartner’s sertifiseringsprosess er sertifisert av TÜV Austria.

Et gjennomsnittlig produkt fra Comfyballs / Comfy har et karbonavtrykk på ca 1,6kg CO2. Dette tilsvarer karbonavtrykket til ett glass melk (eller 11 glass appelsinjuice), eller en halv cheeseburger. Selv om dette kan virke marginalt er det slik at om alle gjør litt vil endringen være merkbar.

Hvordan kan du bruke produktene dine mest mulig miljøvennlig?

  • Bruk produktet til det går i stykker (vi jobber kontinuerlig med å gjøre det så holdbart som mulig)
  • Vask kaldere (40 grader holder selv om 60 går helt fint)
  • Resirkuler (alle klær, også undertøy og hullete, flekkete, ødelagte klær, bør leveres rene i en pose til Fretex, skriv «tekstilavfall» utenpå posen)