Fredrik Fossedal (29) - Ambulansepersonell

Cecilie tipset oss om sin samboer og hverdagshelt Fredrik Fossedal (29), vår andre Comfyballs Hero. Fredrik er, som vår første hverdagshelt, en viktig del av vårt fantastiske helsevesen og byr engasjert på kunnskap og omsorg.

Det ble en inspirerende prat med Fredrik. Han er en ekte hverdagshelt, med et stort engasjement. Og han snakker varmt om sine egne hverdagshelter: menneskene i frivillige organisasjoner. Mange av oss har kanskje lett for å glemme dem. Takk for den påminnelsen, og takk for din innsats. Du er en ekte Comfyballs Hero!

Hvorfor er din samboer, Fredrik, en hverdagshelt Cecilie?

Cecilie:

Fredrik er uten tvil en hverdagshelt i mine øyne. Han jobber beinhardt og målrettet, og følger drømmene sine. Han er utdannet sykepleier, og jobber på akuttmottaket på Haraldsplass Diakonale sykehus, samt i ambulansetjenesten i Bergen. Han er i tillegg frivillig engasjert i både Røde Kors Hjelpekorps, Skredgruppen i Hordaland, og den Norske Alpine Redningsgruppe.

Fredrik bruker med andre ord mye av tiden sin, både på jobb og på fritid til å hjelpe andre mennesker og gjøre hverdagen vår litt bedre.

Hvordan hadde verden sett ut Cecilie, om alle var som din samboer Fredrik?

Da hadde verden vært fylt med positive, engasjerte og omsorgsfulle mennesker med mye pågangsmot. Vi hadde vært omringet av dyktige sykepleiere, som alle hadde gjort sitt ytterste for å hjelpe andre. Det hadde i tillegg vært orden i sysakene, og det hadde nok vært et oversiktlig og fungerende system for alt av utstyr og medikamenter. Verden hadde dog gått i et meget rolig tempo under pollen-sesongen!

Fredrik, hva gir deg energi:

Det som gir meg energi er mine gode venner og min fantastiske familie. Jeg får også energi av å være ute i friluft, gå turer, klatre, padle kajakk og generelt når jeg bruker kroppen. Jeg deler mange av mine interesser med min aktive familie og mine gode venner, noe som gjør at de motiverer og støtter meg til å drive med det jeg driver med.

Hvem eller hva er dine hverdagshelter Fredrik?

Mine hverdagshelter er alle de som gjør noe ekstra for andre. De frivillige søk- og redningsgruppene vi har i Norge er godt bemannet av mennesker som alle vil yte sitt beste for å hjelpe sine medmennesker. Dette er personer som etter en lang dag på jobb og uansett vær, løper fra middagsbordet eller står opp midt på natten, for å dra ut og hjelpe folk. Menneskene disse hverdagsheltene møter på, står gjerne i en håpløs situasjon og har kanskje en av sine verste dager i livet. Derfor er det viktig at vi har frivillige hjelpeorganisasjoner med så mange positive, behjelpelige og dyktige folk som alle gjør en fantastisk jobb.

Dette er folk som arbeider uten lønn, og som ikke krever noe heder og ære for det gode arbeidet. Det er dette som i mine øyne er definisjonen på en hverdagshelt. Det er også disse menneskene som inspirerer meg til å drive med det jeg gjør, og hadde det ikke vært for de frivillige organisasjonene vi har i Norge, så hadde vi ikke hatt en så fantastisk redningstjeneste.

Fredrik fikk naturligvis med seg boxere fra Comfyballs som en liten takk fra oss i Comfyballs!

Fortell oss om en skikkelig hverdagshelt og du kan vinne en boxer!

Vi i Comfyballs går nå i gang med et nytt prosjekt ment å fremheve de der ute som gjør ting litt utenom det vanlige. Vi ønsker nemlig å fremheve de der ute som er skikkelige hverdagshelter! Hvorfor det? Rett og slett fordi det er alt for mange der ute som gjør en sinnsyk innsats hver eneste dag uten å bli satt pris på. Vi her i Comfyballs ønsker å snu litt på dette og ber dermed om din hjelp.

Målet vårt er å lage små portrettintervjuer løpende om hverdagshelter der ute. Disse innleggene vil bli publisert her på Comfyballs.no, men også på våre sosiale medier. Vi har lyst til å bringe positiv oppmerksomhet til personer, yrker, handlinger og situasjoner ved å lage dette. Det sier også seg selv at hverdagshelten vi gjør et lite portrettintervju med får en flunkende ny undertøysskuff. Du som sender inn vil også få en ny boxer hvis vi velger ut din nominasjon.

Vet du om noen vi burde ta en prat med? Send inn litt info om personen til heroes@comfyballs.no!